TINATUOPPI

6

Tinatuoppi - parhautta jo vuodesta 1988!

Tinatuoppi avasi ovensa 1988. Alusta asti siellä ovat viihtyneet luontevasti monenlaiset ihmiset ja ajatukset. Rokinsoittajat, klubijärjestäjät, mustahuulijengi, hc-punkkarit, hipit, konemusiikkipioneerit, kirjailijat ja kuvantekijät kansoittavat baaria siinä missä perusduunarit ja opiskelijatkin. Avoin kiinnostus alkoholiin on OK, kunhan ei hölmöile - juo itsesi mukavaksi!

Ratkaiseva tekijä Tinatuopin kaavassa on kuitenkin musiikki. Baarin perustaja Timo "Kapa" Kauppinen omasi ilmiömäisen kyvyn täyttää jukeboxi oikeassa suhteessa rytmimusiikin eri osa.alueiden klassikoilla ja mielenkiintoisilla uusilla yrittäjillä- tuo kyky on kuulemma yhä tallella-kannattaa tsekata! Leppoisan ilmapiirin ja hyvän musiikin yhdistelmä oli baarin aloittaessa turkulaisittain ainutlaatuinen.

Alkuvuosina järjestetyt livekeikat tekivät lopullisen pesäeron Tiniksen ja useimpien muiden turkulaispubien välille. Tiniksen ”lavalla” on vuosien saatossa nähty niin Ne Luumäet, Klamydia kuin Eläkeläisetkin. Neljän Ruusun turkulaisbiiseistä koostunut cover-setti jäi historiaan niin intensiteettinsä kuin yleisönahtautumisasteensakin vuoksi-paikalla taisi olla n 150 ihmistä (virallisia asiakaspaikkoja on 67). 1990-luvulle tultaessa kaikki tuntui olevan mahdollista:Tiniksessä saattoi bongata Jimi Tenor & His Shamansin setin tiistai-iltapäivällä(!). Huikeista Tinis-keikoista on mainittava edellisten lisäksi ainakin Jalla Jalla, Sweetheart, Disgrace,Plankton, Kumikameli, Trouble Bound Gospel, Utsuri Horror Show, HC Andersen, Paska, Greenhouse AC,Turun Tauti, Radiopuhelimet....Jos bändin sai toimimaan Tinatuopissa, se toimi suurella todennäköisyydellä missä tahansa. Livemusiikki loppui moneksi vuodeksi kokonaan Tinatuopissa 90-luvun lopulla monestakin syystä, mutta 2010 on taas tarkoitus elvyttää tuota vanhaa perinnettä. Tätä tarkoitusta varten on Tinikseen rakennettu oikea esiintymislava. Lavan koko (kuten paikankin koko) asettaa kuitenkin omat rajoituksensa ja live-esiintyjät ovat lähinnä duoja ja/tai trubaduureja.

Tinatuopissa on yhä läsnä jotain ainutlaatuista. Se on jotain mikä saa paatuneen helsinkiläisrokkarin julistamaan kotikaupunkinsa baareja vertailtaessa, ettei mitä tahansa sovi verrata tiettyyn turkulaiseen pubiin: "Tinatuoppi-se on klassikko!"


Sisältää otteita kirjasta
"Yhdet vielä – baarikärpäset kertovat". (Like-kustantamo)
Alkuperäinen teksti: Raimo Pesonen